Omgeving

Ons huis ligt heerlijk rustig in een klein dorp genaamd Žlábek vlakbij het toeristische Lipnomeer. Het ligt geheel vrijstaand met een prachtig uitzicht over glooiende weilanden en bergen in een bosrijke/landelijke omgeving. Op 800 meter afstand beginnen al de uitlopers van het Lipnomeer!

Een mooie, schilderachtige omgeving waarin u ongetwijfeld wel eens een hert tegen het lijf zult lopen. Op 2 km bevindt zich het Lipnomeer met tal van recreatiemogelijkheden: zwemmen, zeilen, surfen, vissen enz. Op 2,5 km afstand van onze woning vindt u een supermarkt, bakker, postkantoor etc. Uiteraard is een dagje Praag ook een aanrader. De reistijd bedraagt iets meer dan twee uur.

Ook in de winter zijn er tal van recreatiemogelijkheden zoals: skiën, langlaufen, schaatsen, sledehondentochten (o.a. georganiseerd door onze huismeester).

Zuid Bohemen & Lipnomeer

Een mooi en waterrijk gebied. Het is een van de populairste vakantieoorden voor de Tsjechen zelf en de perfecte bestemming voor natuur– en waterliefhebbers met zijn vele meren en rivieren. De bekende Moldau-rivier ontspringt hier waarop men kan kanoën en raften en het gigantische Lipnomeer (50 km lang en op sommige plaatsen 16 km breed) is een lust voor de watersporters.

De streek is bezaaid met vele historische stadjes en pittoreske dorpjes met schilderachtige oude centra en historische gebouwen, zoals in Cesky Krumlov, Ceské Budejovice, Trebon en Tabor. Zuid-Bohemen is ook een streek die door zijn kastelen heel bekend is. Een paar aanraders zijn: Hluboká, Orlik, en kasteel Ohrada. Allen prachtig gesitueerd. Verder wordt het landschap bepaald door het prachtige Boheemse woud (Sumava).

Fietsers en wandelaars kunnen in deze streek hun hart ophalen want het is heerlijk vertoeven op de gemarkeerde fiets– of wandelroutes. Enkele starten zelfs al direct vanaf ons huis!

Download een prachtige slideshow van het Lipnomeer

Seizoentips

Zomer Winter

IADA