Winter

In de winter kunt u skiën, snowboarden, langlaufen, schaatsen of hondensledetochten maken. Ook kunt u gebruik maken van de rodelbaan in het dorp Lipno. Er zijn in de omgeving drie plaatsen waar u kunt wintersporten: Lipno, Hochficht of Philippsreuth. Hieronder zullen we een kort overzicht geven van elk skiareal.

Lipno

Het skigebied in Lipno is een groot skigebied op 20 km afstand. Het heeft onder andere drie blauwe pistes, drie rode pistes en één zwarte piste. Ook is er een foxpark voor de kleintjes. Verder is er de mogelijkheid om materiaal te huren en lessen te nemen.

Dankzij de sneeuwkanonnen bent u altijd zeker van sneeuw op de pistes en ook avondskiën behoort tot de mogelijkheden van dit skiareal. In de omgeving zijn ook voldoende cafés en restaurants (voor de snelle hap of een complete maaltijd). Meer informatie over dit skigebied kunt u vinden op: http://zima.lipnoservis.cz/nl/

Hochficht

Het skigebied in Hochficht is op 44 km afstand. Dit skigebied kent vijf blauwe pistes, vier rode pistes en één zwarte piste. In totaal 20 kilometer aan pistes. Weer bent u dankzij de sneeuwkanonnen zeker van goede sneeuw. Het is even rijden, maar zeker de moeite waard. Vooral voor de skiërs die echt op zoek zijn naar een uitdaging!

Ook hier zijn weer de mogelijkheden om materiaal te huren en lessen te nemen en er zijn voldoende eetgelegenheden in de buurt. Meer informatie kunt u vinden op: http://nl.bergfex.com/hochficht/

Philippsreuth

Het skigebied in Philippsreuth bevindt zich op 45 km afstand. Dit skigebied heeft vijf blauwe pistes, twee rode pistes en één zwarte piste. Dit skigebied staat vanwege zijn grote aantal makkelijke pistes bekend om zijn gezins- en kindvriendelijkheid. Ideaal dus voor een gezin met veel kinderen!

Ook hier zijn uiteraard weer mogelijkheden om materiaal te huren en lessen te nemen en zijn er voldoende eetgelegenheden in de buurt. Meer informatie kunt u vinden op: http://nl.bergfex.com/mitterdorf/

Ski's huren

Ski's huren is (onder andere) mogelijk bij skiareal Lipno. In de vakantieperioden is het aan te raden om van te voren te reserveren.

IADA